Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

  • Dette er en afholdt begivenhed.

Global Marijuana March 3. maj

3. maj 2014

Begivenhedsvisning

Samling kl. 13:00 på Christiania – der er afgang klokken 14:00.

Arrangementet er et samarbejde mellem Fri Hash Bevægelsen, Hampepartiet, Den Grønne Revolution og Idiotiet.

I år skal det bringes frem i lyset at :

1.USA er på vej til en fuld frigivelse af Cannabis. Staterne Colorado og Washington har fra 2014 LEGALISERET Cannabis til rekreativt brug (og senest har regeringsbyen Washington afkriminaliseret cannabis og sat bødestraffen betydeligt ned.

2. Det er blevet lovligt/legaliseret i det sydamerikanske land Uruguay at indtage cannabis for ALLE over 18, som følge af en lovændring der blev vedtaget i landets parlament i januar 2014.

3. Der bliver i Danmark talt om at frigive Cannabis som medicin til syge.

I år er det meste af Christiania i Hampens Tegn, det vil sige at hele fristaden summer af hampe aktivitet. Det giver sig blandt andet udslag ved at der foran Indkøbscentralen i Langgaden er hampe aktivitet allerede fra klokken 10.00. med forskellige talere.

Fra klokken 12.00 – 13.00 er der opvarmning til marchen med Faith og Daves Jazzband. Fra start klokken 13.00 ved Carl Madsens Plads er der musik af DJ Simba Kulala, Tanzanias håb. Der er også tale af skuespillerinde Britta Lillesøe fra Christianias Kulturforening, narren Grev Lyhne og P.J. Engberg. Sidstnævnte er specialist i Rick Simpsons Cannabis olie.

Så starter turen.Vi satser på at der kommer en minibus til transport af de mennesker som ønsker at bruge cannabis som medicin, men er for syge til at gå. Muligvis kommer der også en hestevogn til at transportere de syge. På Marijuana Marchen spiller UNIVERSAL SOUNDSYSTEM feat. Erika Dee, Canada & Kawehi, Hawaii. Young Blood Sound System kommer også og fyrer den af. Klaus Trier Tuxen fra Hampepartiet er konferencier, og der går rygter om at selveste Christian den fjerde kommer.

Det første stop er den obligatoriske rygepause på Knippelsbro. Her er der tale af finansmanden Klaus Riskjær Pedersen og DJ og TV vært Dan Rachlin.

Andet stop er Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i Holbergsgade. Her er der tale af Rikke Jakobsen fra Medicinsk Cannabis Forening Danmark, og Frank Hedegaard fra SF. Der har som sagt været omtale af Cannabis som medicin i 2013 og 2014, og regeringen er ved at åbne en lille smule op overfor syge menneskers brug af cannabis. Samtidig prøver regeringen med alle mulige midler at skræmme befolkningen fra at anerkende raskes ret til at bruge Cannabis rekreativt. Vi som arrangerer årets march går ind for at Cannabis skal Legaliseres fuldt ud. Det skal ikke kun være tilladt som medicin til syge, men det skal også være frit så raske kan bruge det rekreativt.

Derefter går vi til Rosenborg Slot for at ryge en fed på Kong Christian den fjerde som i 1629 befalede ved lov at alle SKULLE dyrke hamp. Det er rimeligt paradoksalt i forhold til i dag hvor det er ulovligt. Så vil formanden for det færøske Hampeparti (420 Hampafolk) Arnfinn A Birtuni sige lidt om hvordan forholdene er på Færøerne der teoretisk set, jo stadig er den del af Danmark. Derefter handler det om at man kan få inddraget kørekortet hvis man har Cannabis i blodet. Det vil overlæge Henrik Rindom sige et par ord om. Der har også lige været de første retssager hvor det bliver prøvet af om hvor meget Cannabis man må have i blodet inden kørekortet kan blive inddraget.

Så går vi videre og på vejen er vi tæt på et sted på det gamle (og nu sløjfede) Østervold hvor der har stået hampe rebslagere indtil 1905. På flere gamle fotos og raderinger fra den tid kan man se hampe rebslageren som går op og ned af “skubbanen” og laver sit hampereb. Det er hamperomantik så det basker, og vi elsker det.

Sidste stop er den amerikanske ambassade på Østerbro. Her vil poeten Gordon Flink sige et par venlige men også lidt barske ord til USA. Desuden kommer borgerrettighedsforkæmperen Ulrik Kohl fra partiet Enhedslisten på Københavns rådhus og siger et par ord. Så går vi tilbage til Christiania.

På hjemturen vinker vi og sender en røgsky til den tyske ambassade fordi de snart får en Coffe Shop i Berlin, og snart kommer der også en i Frankfurt. På hjemturen vil radioværten Keith Thomas Lohse fortælle os lidt om sit livssyn. han er kendt for at være munter men også temmelig grænseoverskridende.

Den sidste taler på turen er fra Liberal Alliances Ungdom, som vil sige et par borgerlige ord imod forbuddet og runde turen af, ved at vise at liberale folk på højrefløjen også går ind for Fri Cannabis.

Så går vi tilbage til Christiania der som sagt summer af hampe aktivitet. Der er Afterparty på blandt andet Månefiskeren fra 17.00 med musik af Dj. Nico DeFrost, Fru Laursens Husorkester fra Thylejren og Trypical Cumbia. Indkøbscentralen koncert fra 17.00 til 19.00 med Sally Vox. Woodstock koncert fra 17 .00 – ? med Raggy Shag. På Nemoland kan man også få sig en hampeøl (dog af industrihamp).

Vel mødt og go ryger.

 

Klaus Trier Tuxen/Hampepartiet

1973223_10152151658653893_3880070534157052151_o

Ruten : Prinsessegade Torvegade Ophold Knippelsbro (10-15 minutter) Børsgade Holbergsgade (Ophold ved Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse) Kgs Nytorv Gothersgade Nørre voldgade (Ophold ved Rosenborg) Sølvgade Øster Farimagsgade Dag Hammarskjöld (Ophold 30 minutter ved USAs ambassade) Store Kongensgade Børsgade Ophold Knippelsbro (5 minutter) Torvegade Prinsessegade

Detaljer

Dato:
3. maj 2014
Begivenhedskategori:

Arrangør

Hampepartiet

Sted

Christiania
Prinsessegade, København, Danmark
+ Google Map