bsr005

Colorado hives i retten af sine naboer

18. december 2014   //   By:   //   Nyheder

Torsdag morgen lokal tid sendte statsadvokaterne i de amerikanske stater Nebraska og Oklahoma, som grænser op til Colorado, en stævning til den amerikanske højesteret.

De er kede af deres naboer i Colorado har legaliseret cannabis og ønsker nu, at få højesteret til at omstøde legaliseringen. De forklarer det med en stigning i anholdelser for besiddelse af cannabis på grænsen til Colorado og dermed en stigning i deres udgifter til politi og retsvæsen.

Colorados statsadvokat John Suther tager det midlertid roligt, og forklarer at han vil kæmpe med næb og klør for, at forsvare sine vælgeres valg i højesteret. Han henviser til at 21 stater har legaliseret medicinsk cannabis, nogle af de stater inkl. Californien gjorde det endda for over 20 år siden og ingen af de stater har fået deres legalisering omstødt af højesteret eller den føderale regering.

Forleden skrev Obama under på en aftale, som lover at den føderale regering ikke vil blande sig i staternes valg om at legalisere medicinsk cannabis.

Det bliver spændende at følge med i den sag, vi vil holde os opdaterede.

Du kan læse hele stævningen her Nebraska-Oklahoma-lawsuit

Kilde; Denver Post