1103228_391_3910_0_37_1200_750_2

Muskelsvindfonden støtter medicinsk cannabis

28. november 2014   //   By:   //   Nyheder

“Det er beklageligt og dybt problematisk, at patienter med ALS er tvunget ud i kriminalitet – oveni, at de kæmper for at holde sig selv og familien oven vande i et hårdt sygdomsforløb. Vi opfordrer sundhedspolitikerne til at tage denne problematik alvorligt. Der er erfaringer i udlandet – eks. i USA har man erfaringer med hash til medicinsk brug – som Sundhedsstyrelsen i Danmark må kunne trække på.”

Med denne udtalelse fra bestyrelsen i Muskelsvindfonden afsluttes en artikel om Ketty fra Grindsted på muskelsvindfonden.dk

Kettys mand Thorkild led af muskelsvind og var hårdt ramt, således gik han bort d. 20. maj 2014 – blot 4 år efter diagnosen blev stillet.

Sygdommen medførte smerter, der ikke var til at holde ud og derfor fik Thorkild da også masser af hjælp på sygehuset. Morfin og andre præparater blev udskrevet, men det var for stærke sager, som patienter ofte får det dårligt af. Derfor gik Ketty på det sorte marked og fandt hash til sin mand. Thorkild havde ikke lyst til at bruge hash og har uden tvivl været meget påvirket af den negative propaganda, spredt af medierne om hash. Men som så mange andre syge og svage mennesker måtte han til sidst give det et forsøg.

Ifølge Kettys historie fik hashen Thorkild til at slappe mere af og øgede livskvaliteten.

Mange medlemmer af Muskelsvindfonden har uden tvivl forsøgt sig med hash og cannabis. Derfor er det et stort skridt i den rigtige retning, når bestyrelsen i en af landets største patientorganisationer melder offentligt ud at de støtter en medicinsk brug af cannabis.

Flere og flere organisationer lytter nu til deres medlemmer. Sidst var det Epilepsiforeningen, som var ude med opbakning til forskning i brugen af medicinsk cannabis. Man kan kun håbe at disse organisationer har lyst til at samarbejde med hinanden og andre for at fremskynde forskning og ultimativt – en legalisering.

Læs hele Kettys historie på muskelsvindfonden.dk