Skærmbillede 2014-07-28 kl. 11.47.59

N.Y. Times støtter en legalisering af cannabis

28. juli 2014   //   By:   //   Nyheder

Redaktionen på den meget anerkendte avis New York Times har søsat en ugelang kampagne, hvor der appelleres for en legalisering af cannabis. Det en beslutning som redaktionen på avisen har taget i fællesskab. De mener en legalisering er vigtig og har derfor iværksat dette portræt af cannabis, som er døbt “High Time” . Fra den 26. juli til den 5. august bliver der dagligt skrevet om cannabis og alle de problemer forbuddet medfører.

Artikler om den negative sociale effekt et forbud medfører, statistikker og resultater af videnskabelige undersøgelser med cannabis er den slags, der vil blive brugt i kampagnen for bedre at oplyse læserne om cannabis mange egenskaber.

På avisens online blog har de forklaret deres valg således; ” Vi mener det et meget vigtigt nationalt emne – ikke fordi vi mener at alle skal ryge pot men fordi, at mens du læser denne blogopdatering, er der med stor sandsynlighed blevet anholdt en ung fyr – sikkert en sort fyr – for overtrædelsen af loven om omgang med cannabis. Selvom han ikke kommer i fængsel, vil denne hændelse sikkert skade den unge mands fremtid , hvis ikke fuldstændig smadre hans liv.”

Første artikel i serien er skrevet og forklarer problemerne med forbud gennem et tilbageblik på det tidligere forbud mod alkohol, der som bekendt udelukkende førte til kriminaliseringen af lovlydige borgere og skabte de store amerikanske forbryder karteller. Læs den spændende artikel her og hold øje med den næste uges artikler.

Respekt til N.Y. Times for at være med til at sætte fokus på dette problem. For det ikke bare et amerikansk problem – det er et globalt problem og vi nødt til at skrue op for presset!