jamaica-marijuana-hbtv-hemp-beach-tv

Jamaica afkriminaliserer personligt brug af cannabis

19. juni 2014   //   By:   //   Nyheder
Ikke-navngivet

cannabis joint

Jamaica afkriminaliserer besiddelse af cannabis til personligt brug og tilslutter sig dermed strømmen af lande der bevæger sig mod en blødere lovgivning vedrørende planten kendt på den caribiske ø som ”Ganja”. At blive taget med en joint vil ikke længere betyde en plet på straffeattesten så længe man har under 57gr. til privat brug.

 

Landets justitsminister, Mark Golding, annoncerede at Jamaicas premiere minister, Portia Simpson Miller, og hendes kabinet har besluttet sig for ændre loven. ”Parlamentet har godkendt bestemte ændringer til loven om cannabis. Disse relaterer til besiddelse af små mængder cannabis til personligt brug, rygning af cannabis private steder og brug af cannabis til medicinske formål, ” sagde han. ”Tilladelse er også blevet givet til et forslag om brugen af cannabis i religiøse henseender”

Besiddelse af små mængder af stoffet vil ikke længere betragtes som en kriminel gerning og vil udelukkende resultere i en bøde, siger Golding. ”For mange af vores unge mennesker er endt med en kriminel dom, efter at være blevet taget med en joint, noget der har resulteret i at de har sværere ved at få arbejde og få visas til udlandet.” Regeringen vil fremsætte lovforslag i det jamaicanske parlament om at fjerne pletten på straffeattester hos mennesker, der er dømt for at besidde små mængder af lægemidlet, som dyrkes bredt i hele Jamaica.

Ændringen betyder, at en person ikke kan blive anholdt, hvis vedkommende er i besiddelse af op til 57 gram (2 ounce) af cannabis i et offentligt rum. Brugere der får en bøde har 30 dage til at betale, mislykkedes dette vil det medføre en mindre lovovertrædelse, hvilket vil medføre at den dømte vil blive sat i samfundstjeneste.

Golding siger at besiddelsen af cannabis for religiøse eller terapeutiske årsager, som er ordineret af registeret læge, eller for videnskabelige undersøgelser af en anerkendt institution også vil blive legaliseret.

 

Kilde; The Guardian
Oversættelse S. H.