weed-startups-high-times-magazine-is-launching-a-private-equity-fund-for-marijuana-businesses

Cannabis har anfaldsreducerende effekt på Epilepsi

17. juni 2014   //   By:   //   Nyheder

Den engelske virksomhed GW Pharmaceutical, som forsker i medicinske cannabis præparater offentliggjorde tidligere i dag resultatet af deres forsøg på 27 børn og unge med svært behandlingsresistent epilepsi, der er blevet testet med forsøgsmedicinen Epidiolex, GWs bud på en cannabidiol (CBD) behandling, i 12 uger. De behandlingsresistente forsøgspersoner lider af en række epileptiske sygdomme mod hvilke konventionelle præparater ikke har kunnet nedbringe eller kontrollere anfald og inkluderer svære former for epilepsi så som Dravet og Lennox-Gastaut syndrom.

trichomescloseup

Cannabis dyrket hos GW Pharmaceutical

“Vi er glade for at kunne rapportere om lovende resultater hos børn med behandlingsresistent epilepsi, inklusive patienter med Dravet syndrom. Det er nævneværdigt, at ud af de patienter som havde gavn af Epidiolex, viser en høj procentdel en anfaldsreduktion på over 50% og en andel af disse patienter var rapporteret fri for anfald efter 12 ugers behandling.” skriver den administrerende direktør Justin Gover i en pressemeddelelse. “Vi mener at disse resultater sammen med profilen på bivirkninger, støtter vores beslutning om at arbejde videre mod en endelig godkendelse af Epidiolex. Vi ser derfor frem til at påbegynde fase 2/3 kliniske forsøg med Epidiolex på patienter med Dravet syndrom i anden halvdel af 2014.”

“Der er fortsat et enormt behov for effektiv medicin til behandling af behandlingsresistente former for epilepsi, som godt 750.000 amerikanere lider af. Nogle af de største behov findes hos børn med alvorlige syndromer som Dravet og Lennox-Gastaut, hvor jævnlige anfald ofte overvinder høje doser af flere antiepileptiske midler.” skriver Orrin Devinsky, professor i neurologi ved NYU medicinske fakultet. “Det foreløbige studie af Epidiolex har givet opløftende resultater. Nogle børn havde en bemærkelsesværdig reduktion af anfald og generelt blev præparatet tolereret af de fleste patienter.”

De 27 patienter blev testet i USA og gruppen bestod af børn og unge i alderen 3-26 år. Gennemsnitsalderen var 10.5 år.  De fleste (9)led af Dravet syndrom og resten af svære behandlingsresistente former for epilepsi. Epidiolex blev administreret sammen med nuværende antiepileptiske præparater, i gennemsnit tog patienter 2.7 antiepileptiske præparater sammen med Epidiolex.

48% oplevede en anfaldsreduktion på minimum 50%.
41% oplevede en anfaldsreduktion på minimum 70%.
22% oplevede en anfaldsreduktion på minimum 90%.

Efter forsøget på 12 uger, var 15% af alle patienter fri for anfald.

 

Læs den fulde rapport og de uddybende resultater på GWs egen hjemmeside .