Cannabis-production1-640x360

Cannabis medicin fremskyndes af amerikanske myndigheder

9. juni 2014   //   By:   //   Nyheder

Cannabis ekstrakt fra GW Pharmaceuticals til behandlingen af voldsom børneepilepsi, bliver haste behandlet af den amerikanske lægemiddelstyrelse.

Det børsnoterede firma tester på nuværende tidspunkt deres præparat, kendt som “Epidiolex”, på børn med en sjælden og invaliderende form for børne-epilepsi, kendt som Dravet syndrom. Børn med denne lidelse har ingen gavn af eksisterende epilepsi-medicin.

628x471Den amerikanske føde og lægemiddelstyrelse (FDA) tillader at haste behandle medicin, som menes at imødekomme et tidligere udækket medicinsk behov. Medicin med denne betegnelse giver nemmere tilladelse til udgiveren (af medicinen.red) for at fremskynde klinisk testning, gennemgang og mulig godkendelse.

Epidiolex bliver allerede brugt af syv pædiatriske epilepsi specialister i USA, til at behandle patienter i FDA’s program:”Udvidet Adgang”. Der menes at være omkring 5.400 patienter med Dravet syndrom i USA, samt 6.710 i Europa.

Den aktive ingrediens i Epidiolex er en flydende ekstrakt fra cannabis planten, kendt som Cannabidiol (CBD), som ikke gør en “høj”. GW Pharmaceuticals gror deres egen medicinske cannabis på et hemmeligt sted i det sydlige England og producerer udelukkende medicinske præparater baseret på cannabis.

Administrerende direktør Justin Gover siger at haste behandlingen vil give “en betydelig ekstra støtte” for at få Epidiolex gennem kliniske forsøg. Han tilføjer, at GW har planlagt at starte et større klinisk forsøg, på børn med Dravets syndrom, i anden halvdel af 2014.

Kilde; The Telegraph

Oversættelse: MTP